Ми відкрили Бібліотеку Супергероїв у київській лікарні “Охматдит”!

28.02.20

Читати, пізнавати та розвиватись стає ще легше й приємніше.

 

Ні для кого не секрет, що в книжках кожен може знайти свою силу. Тому ми разом з благодійним фондом “Ти не один»” 1+1 медіа та командою проекту Право на освіту відкрили Бібліотеку Супергероїв для пацієнтів дитячої лікарні “Охматдит”.

 

Бібліотека Супергероїв – це новий освітній простір Школи Супергероїв, щоб юні читачі мали змогу обрати собі книжки до смаку. Книжки – це вікно у світ, воно завжди відкрите для всіх, варто зробити лиш крок.

Євгенія Смірнова, засновниця Школи Супергероїв: “В сучасному світі перед освітянами стає одне з найважчих завдань – закохати дитину в читання. Тому що, на жаль, ми констатуємо, що книжки програють гаджем та сучасним технологіям. Тому це не просто простір, наповнений книжками, тут всюди зашита геймифікація для того, щоб дитина проводила в бібліотеці якомога більше часу. І це не просто бібліотека, тут продумане зонування, де можна пограти в настільні ігри, взяти комп’ютер і знайти потрібну інформацію. І ми впевнені, що в якийсь момент дитина візьме книжку і почне читати”. 

Проект має на меті допомагати дітям пізнавати світ, розвиватись, читати художню та наукову літературу, навіть якщо вони проходять довгострокове лікування. 

Книги – одна із небагатьох розваг, які підходять майже всім маленьким пацієнтам. Окрім того, це реальний портал у інші виміри, світи, пригоди та історії. Це нагода вчитися, пізнавати, переживати вибухові емоції, розвивати уяву та пришвидшувати час перебування в лікарні.

 

Кураторка Школи та ведуча 1+1 Наталія Мосейчук: “У мене маленьке свято, ми відкрили бібліотеку у новому корпусі лікарні “Охматдит”. Велике буде тоді, коли сюди будуть приходити діти з усіх відділень лікарні, або брати книжки у палати, щоб читати лікуючись. А в допомогу бібліотекарю буде супермобіль, щоб доставляти книжки дітям, які самостійно не можуть прийти. Коли відкритий простір стане хабом для малих, місцем їхньої зустрічі, місцем їхньої сили”.

 

Марина Горобейко, заступник головного лікаря “Охматдит”: “Цей проект підносить і лікарню, і наших діток на новий рівень. Наша співпраця робить лікарню суперлікарнею, де діти завдяки інтеграції в навчання, швидше одужують, не випадають з соціального процесу, продовжують навчання. І я дуже рада, що любов до книжок в них зароджуватиметься і зростатиме в нас у лікарні, і навіть найменші першачки зможуть приходити, брати книжки, вдихати цей неповторний запах, гортати сторінки і читати. Наша нація має бути здорова й розумна”.

Войткевич Анастасія, керівник відділу корпоративних комунікацій та КСВ Winner Imports Ukraine: “Ми раді підтримати неймовірно важливий проект зі створення бібліотеки в лікарні. Вона стане улюбленим казковим світом пригод, який допомагатиме пізнавати світ, захоплюватись та мріяти, швидше одужати і повертатись додому, до друзів та в школи. Наша команда підтримує дітей та молодь, які перебувають у скрутних життєвих обставинах, це один з напрямків нашої особистої й корпоративної відповідальності.  Ми дуже раді, що знайшли цей проект і бібліотека житиме там, де її чекають”.

 

Першою зірковою гостею бібліотеки стала Катерина Павленко, вокалістка гурту Go-A, який став переможцем Національного відбору Євробачення 2020.  Катерина зізналась: “Я дуже рада бути сьогодні тут разом з вами, людьми, які вміють творити добро, приносити користь для нашого суспільства. У свій час я теж дуже багато читала і це класно, що тепер у дітей є книжки і вони у відкритому досвіді. Я хочу звернутись до всіх, а особливо до дітей, – ніколи не треба зупинятися мріяти. Всі ми, і дорослі, і діти мріємо. Але дуже часто ніхто не вірить в нас, в наші мрії. Та це не причина здаватися, варто читати. Книжки як ніщо інше вчать мріяти. Це найкраще джерело аби розвивати свою фантазію, не зупинятися і мріяти про щось прекрасне для всього суспільства, всієї планети.”

 

Партнерами проекту стали благодійний фонд «Ти не один» 1+1 медіа, проект «Право на освіту», компанія Winner Imports Ukraine, аудиторська компанія Baker Tilly Україна, International Women’s Club of Kyiv, компанія Сooper&Hunter Ukraine, інтернет-магазин «Yakaboo», Книжковий Арсенал, магазин «Буква», видавництво «Генеза», вчительська спільнота EdCamp, дизайн-бюро «Двоеточие» і дизайнерська студія Feshchenko+Partners, Національний конкурс «Міс Україна», Червоний Хрест України.

Якщо ви знаходитесь в “Охматдит”, обирайте книжку та читайте із задоволенням

Підписатися

Готові за нами підглядати? Будьте в курсі всіх новин!
У наших листах вони дійсно хороші.

+

ЯК ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ:

Якщо вашій лікарні необхідна допомога медикаментами під час війни, будь ласка, створіть короткий перелік потрібних позицій у вордівському файлі. 

Заповніть анкету нижче та завантажте файл.

При винекненні будь-яких питань, пишіть нам  info@smallheartwithart.org 

Ми спробуємо зробити те, що в наших силах! 

Завантажити файл