Україна-Ізраїль: про обмін досвідом у Школі Супергероїв

06.08.18

Як навчаються діти-аутисти в Ізраїлі? Нам вдалося дізнатися це від тих, хто піклується про освіту малюків із синдромом Дауна та аутизмом. Разом із представниками з Міністерства освіти та науки ми повчилися за програмою MASHAV – Центр міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Ізраїлю. 

Нам вдалося побачити і познайомитися з унікальною системою навчання, догляду, уважного спілкування та підтримки карапузів, які не відчувають себе ізольованими від суспільства. Це той випадок, коли діагноз не стає стигмою та ярликом, коли дітлахи почувають себе вільно та одною мовою говорять з однолітками. 

«Мене надзвичайно вразив візит до школи, де навчаються діти-аутисти в Бейт Ханіні. Учні відвідують уроки, займаються творчістю, проходять повний цикл соціалізації. Вони щасливі та відкриті, не страшаться людей. Коли ти дивишся на цих малюків, радієш від того, що вони ніколи не будуть небажаними людьми у суспільстві. Хочеться, щоб і в нашій країні склалася аналогічна ситуація і ми теж намагаємося забезпечити наших малюків гідною інклюзивною освітою на базі Школи Супергероїв НДСЛ “ОХМАТДИТ”» – Голова ГО Smart Heart with Art Євгенія Смірнова. 

Ми вже схопили декілька корисних уроків від MASHAV і спробуємо втілити їх в Школі. Чекайте на гарні новини!

Підписатися

Готові за нами підглядати? Будьте в курсі всіх новин!
У наших листах вони дійсно хороші.

+

ЯК ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ:

Якщо вашій лікарні необхідна допомога медикаментами під час війни, будь ласка, створіть короткий перелік потрібних позицій у вордівському файлі. 

Заповніть анкету нижче та завантажте файл.

При винекненні будь-яких питань, пишіть нам  info@smallheartwithart.org 

Ми спробуємо зробити те, що в наших силах! 

Завантажити файл