Мережа освітніх центрів Школи Супергероїв зростає – у Львові вже 5 класів!

29.02.24

У львівській Лікарні Святого Миколая запрацював п’ятий клас Школи Супергероїв у відділенні онкогематології – вдалося облаштувати окремий простір для дітей з онкологічними захворюваннями, яким не можна перетинатися з іншими пацієнтами. 

 

«Ще один клас відкрили спеціально для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення, що у дитячій Лікарні Святого Миколая. Діти, які там перебувають, через процес лікування не можуть проводити час поза відділенням і навчатися в інших класах нашої Школи Супергероїв з іншими дітьми. Тепер вони мають свій освітній  простір, а значить продовжать навчатися і за допомогою занять відволікатися від складного процесу лікування. Клас обладнаний всім необхідним за стандартами школи — ергономічні меблі, дошка, девайси, книжки», — підкреслив завідувач освітнього простору ДУ «Школа  супергероїв» у Львові Андрій Тищенко. 

Для того, аби навчання карапузів у цьому класі було комфортним і зручним, 1+1 media  допоміг зібрати 522 904,93 грн завдяки низці благодійних активностей:

  • 6 грудня 2023 року, в день Святого Миколая, період прайм-тайм, у першому рекламному блоці з 19:00 по 20:00 на 1+1 Україна, став благодійним;
  • працівники 1+1 media спільно з топменеджерами протягом грудня робили свої донати на МоноБанку;
  • у межах проєкту «Різдво. Ти не один», який транслювався у Святвечір, 24 грудня 2023 року, на телеканалах 1+1 Україна, ТЕТ і платформі кіно та телебачення Київстар ТБ проходив тематичний збір для супергероїв.

 

«Сьогоднішній клас — диво в усіх сенсах. По-перше, кошти отримані з рекламного блоку у прайм-тайм каналу 1+1 Україна на свято Миколая. По-друге, вони максимально “народні”. Бо збирали їх під час трансляції проєкту “Різдво. Ти не один”. Дивовижний народе, який бореться, стікає кровʼю і піклується про своїх дітей, ти непереможний!», — зазначала Наталія Мосейчук. «Цей клас відрізняється від інших тим, що кожна палата має окремий вихід в приміщення, аби діти не перетиналися між собою, не взаємодіяли одне з одним. Це дуже важливо для них. Тут лікар дає право на роботу з кожною окремою дитиною. Якщо лейкоцити дозволяють, він говорить вчителю, щоб той починав заняття з конкретною дитиною. Чим ще важливий цей простір – тут діти перебувають набагато довше, місяцями. Тому потрібно, щоб вони почувались адаптованими й соціально активними. Ми боремось за те, щоб у дітей не втрачалось життя під час того, як вони долають рак». 

На офіційне відкриття завітала кураторка та голова піклувальної ради державної установи «Школа супергероїв», ведуча 1+1 Марафон і ТСН, інтерв’юєрка Наталія Мосейчук. Також до події долучилися міський голова Львова Андрій Садовий; завідувачка сектору з медичної науки Управління медичних кадрів, освіти і науки Міністерства охорони здоров’я України Олена Никончук; генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова Олег Самчук; директорка НРЦ «Левеня» Мирослава Степанюк. 

Створення освітнього простору – це завжди хвилюючий процес, адже бригада будівельників має втілити в життя візуалізацію дизайнерів. Ось таким був задуманий п’ятий клас у львівській Лікарні Святого Миколая талановитими дизайнерами дизайн-бюро DVOETOCHIE:

Для того, щоб оживити візуалізацію і подарувати карапузам яскравий, мотивуючий до навчання простір, були витрачені зібрані за сприяння 1+1 522 904,93 гривень. З них: майже 240 тис. – спрямовано на ремонтні  роботи у приміщеннях. Ще 201 тис. – витрачено на виготовлення, доставку та монтаж  спеціальних меблів. 35,5 тис – витрати на систему відеонагляду та її монтаж. З розрахунку на 12 місяців – ще майже 35 тис гривень витрачено на закупівлю шкільного приладдя, канцелярію, дидактичні матеріали в понад 7 тис гривень – вартість спеціального бактерицидного випромінювача, необхідного для приміщення, інші витрати.

Ось як виглядає клас – фото встигли зробити зранку поки карапузи не прибігли на уроки ) За життям Школи

Підписатися

Готові за нами підглядати? Будьте в курсі всіх новин!
У наших листах вони дійсно хороші.

+

ЯК ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ:

Якщо вашій лікарні необхідна допомога медикаментами під час війни, будь ласка, створіть короткий перелік потрібних позицій у вордівському файлі. 

Заповніть анкету нижче та завантажте файл.

При винекненні будь-яких питань, пишіть нам  info@smallheartwithart.org 

Ми спробуємо зробити те, що в наших силах! 

Завантажити файл