(Українська) Відкриття Школи Супергероїв у Київській обласній дитячій лікарні в Боярці

10.10.23

(Українська) 5 вересня у Київській обласній дитячій лікарні у місті Боярка відкрив двері новостворений освітній простір державної установи «Школа супергероїв»

Щоб маленьким супергероям було комфортно навчатися міжнародна юридична компанія Dentons надала фінансову підтримку. Саме завдяки їм було здійснено ремонт та оснащено два класи Школи супергероїв у Боярці, візуалізацію яких зробили талановиті й креативні дизайн-бюро DVOETOCHIE й дизайн-студія Ionosfera. Долучилися до створення цього центру й наші постій партнери, друзі – Посольства США в Україні, ТОВ «ЕдПро», служба безпеки «Сіріус», салон Modnashtora.

«Нарешті відбулося свято — відкриття освітнього центру Школи Супергероїв. Наша команду й супергерої чекали цього все літо. Але ще до облаштування яскравого освітнього простору, вчителі вже проводили заняття з карапузами. Встигли надати понад 500 освітніх послуг для 130 дітей. Сьогодні ж нарешті відбулося те, чого чекали три місяці. Тепер ми й наші вихованці маємо фантастичний простір для навчання та здійснення мрій. Дякуємо всім причетним до цього свята»,прокоментувала Тетяна Рубець, завідувачка «Школи супергероїв» у Боярці.

Це перший освітній центр ДУ «Школа супергероїв» у Київській області та вже третій осередок у лікарнях України, який відкрився під час війни. Тут діє закон ергономіки, комфорту й функціональності: нарешті діти, які перебувають на лікуванні, зможуть пізнавати нове, креативити, не відставати від однолітків й безперервно здобувати  освіту за шкільною програмою. І головне — отримувати від цього задоволення та впевнено йти до одужання.

Знаєте, коли розумієш, що займаєшся хорошою справою? Коли шестирічний малюк о пів на десяту за півгодини до відкриття чатує на Школу Супергероів.

«Сьогодні нові класи відкрили у Боярці. Тепер малечі хворіти – не страшно. З ними класні, веселі, розуміючі вчителі. Вони і навчать, і розпалять. Неймовірні відчуття від події. Величезна подяка усім, хто робив ці простори можливими: дизайнерам, спонсорам, депутатам, освітянам, активу Школи Супергероїв! Захопливого навчання!»  прокоментувала ведуча 1+1 Україна, кураторка проєкту «Право на освіту» й ДУ «Школа супергероїв» Наталія Мосейчук.

«Мене вразило, що в лікарні може бути школа. Це неймовірно, що діти, які зараз перебувають тут, можуть навчатися, гратися та хоч трішки відриватися від своїх процедур. Хочу подякувати всім, хто доклав зусиль до відкриття Школи Супергероїв», поділилася мама маленької пацієнтки Людмила Рябошапченко.

Гостям Школи супергероїв провели екскурсію класами й дозволили долучитися до крутецького уроку біології. Мали можливість поспілкувалися із супергероями, дізнатися про їхні враження від навчання в Школі.

«Дитина у центрі уваги — це цінність команди Школи Супергероїв, яка відгукується мені на всі 100 %. Індивідуальний підхід до кожної дитини, яскраві сучасні класи й заряджена позитивом команда роблять усе, щоб перебування дітей у лікарні не стало для них часом втрачених можливостей. А навпаки — вони могли здобути необхідні знання та вміння, цікавий досвід і нових друзів», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

В урочистому відкритті взяли участь міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, заступниця міністра освіти і науки й засновниця Школи супергероїв Євгенія Смірнова, радниця — уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, державний секретар Міністерства освіти і науки України Максим Ярмистий, ведуча, кураторка проєкту «Право на освіту» та хрищена фея Школи супергероїв, голова піклувальної ради Наталія Мосейчук, народний депутат України, член піклувальної ради ДУ «Школа супергероїв» Сергій Колебошин, заступниця голови Київської обласної адміністрації Жанна Осипенко, заступниця голови Київської обласної військової адміністрації Леся Карнаух, в. о. голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, координаторка ментального здоров’я Київщини Віолетта Дворнікова, голова міської ради Боярської ОТГ Олександр Зарубін, генеральна директорка КНП «Київська обласна дитяча лікарня» Катерина Савінова, член піклувальної ради «Школи супергероїв» Олександр Сич, співголова ГО «Батьки СОС» і членкиня піклувальної ради «Школи супергероїв» Олена Парфьонова.

Працюючи в тестовому режимі, сьогодні Школа Супергероїв у Київській обласній дитячій лікарні в місті Боярці вже надала 500 освітніх послуг для 130 дітей. Першого вересня у новій Школі пролунав дзвоник для двох першокласниць. Одна дівчинка проходить лікування в хірургічному відділенні. Для неї з мамою було неймовірним сюрпризом, що Перше вересня для Маргарити не просто відбудеться — у неї ще й буде спогад про те, як саме вона подала перший дзвоник. Друга дівчинка-першокласниця проходить лікування в неврологічному відділенні, й, на жаль, лікарі передбачають довготривалу реабілітацію. Тож відкриття Школи Супергероїв стало для дитини особливо позитивним моментом, адже так не хочеться відставати від однолітків, особливо в першому класі.

Тепер, коли ремонт у Школі Супергероїв завершено й простір оснащено, у планах лікарняних вчителів — збільшити охоплення дітей і кількість проведених занять утричі!

Школа Супергероїв — це любов із першого уроку!

Sign up

Are you ready to scold us? Keep up to date with all the news!
They are really good in our letters.

+

HOW TO GET HELP:

If your hospital needs medicines during the war, please create a list of needed items in a Word file.

Fill in the form below and upload the file.

If you have any questions, write to info@smallheartwithart.org.

We will try to do our best!

Upload file